Méretre vágás - darabolás

Plazmavágás

Plazmavágás

A plazmavágás egy korszerű termikus vágási technológia. Előnyösen alkalmazható minden elektromosan vezető anyag esetében, különösen rozsdamentes és szerkezeti acéloknál, valamint alumínium és más nem fémes ötvözeteknél. Ez az eljárás koncentrált elektromos ív segítségével nagy hőmérsékletű plazmagázzal olvasztja át az anyagot.
Népszerűsége elsősorban a vágás gazdaságosságában rejlik. Jellemző rá a nagy vágási sebesség (5-7-szer nagyobb, mint lángvágásnál) és a kevés mellékidő (nem szükséges előmelegítés). Általánosságban elmondható, hogy minél vastagabb a lemez (vágható akár 160 mm-es vastagságú lemez is), a felmerülő vágási költségek annál kedvezőbbek a plazma számára.
vízsugaras vágás

vízsugaras vágás

A vízsugaras vágás hasznos alternatívája lehet a hagyományos termikus vágásoknak. Az eljárás egyik legnagyobb előnye, hogy kiválóan alkalmas precíz és összetett kontúrok vágására. A folyamat eredményeként rendkívül sima élek keletkeznek szűk tűréshatárokkal, anyagkárosodás nélkül. A vágott alkatrészek legtöbbször utómegmunkálás nélkül, közvetlenül felhasználhatók. A technológia lényege, hogy egy nagynyomású abrazív adalékanyag és víz elegyéből álló kis átmérőjű sugárnyalábot irányítanak a megmunkálandó anyag felületére. 
Ez a sugárnyaláb szuperszonikus sebességgel áramlik és a munkadarabbal ütközve apró anyagrészeket választ le belőle. A vágás erre az anyagleválasztó, koptató hatásra épül.
Gépi fűrészelés

Gépi fűrészelés

A gépi fűrészelés egy több élű forgácsoló szerszámmal végzett vágási technológia. A főmozgást a szerszám végzi, amely lehet alternáló, egyirányú végtelenített vagy forgó mozgású. Puhább anyagok esetében nagyobb forgácsterű és nagyobb fogú, míg keményebb és ridegebb anyagok esetében kisebb fogú és minimális forgácsterű szerszámokat használnak. Fontos előnyei, hogy a vágás során nem keletkezik hőbevitel és sorja, így a vágott felület nem igényel utólagos megmunkálást. A gépi fűrészeléssel akár több réteg anyag is vágható egyszerre, növelve ezáltal a termelékenységet és optimalizálva az anyagkihasználtságot. 
A technológia kiválóan alkalmazható különböző vastagságú táblalemezek fix méretre vágásához és egyedi méretű laposacélok gyártásához.
Lézervágás

Lézervágás

A lézervágás egy olyan automatizált (rendszerint CNC) érintkezésmentes termikus vágási eljárás, amelynél a vágáshoz szükséges hőenergiát a lézersugár biztosítja. A lézersugarat úgy állítják elő, hogy egy üvegcsőben áramoltatott nagy tisztaságú és kisnyomású gázt (vagy gázkeveréket) egy középfrekvenciás (1 – 10 kHz), nagyfeszültségű impulzusokkal gerjesztik. Az így keletkezett lézersugarat tükrökön (vetítéssel) juttatják el a vágófejhez. A vágófejben egy vagy több speciális lencse végzi a fókuszálást. A lencse a beérkező fényt a vágandó tárgy felületére fókuszálja oly módon, hogy a fókuszpont átmérője 0,1 mm körül legyen, így rendkívüli energia koncentrálódik nagyon kis területen. Ennek hatására létrejön a vágás. A vágás során nagyon keskeny vágási rés keletkezik (01 – 0,6 mm) és minimális a hő okozta alakváltozás. A lézervágás után további felület megmunkálására nincs szükség.
Megtalálta amit keresett?

Kérjen ajánlatot egyszerűen, online.

Ajánlatot kérek!