plazmavágás, vízsugaras vágás, gépi fűrészelés, lézervágás

Rozsdamentes és korrózióálló hengerelt durvalemezek

A rozsdamentes acélt a közönséges acéltól krómtartalma különbözteti meg. A védelem nélküli acél levegő és nedvesség hatására hamar rozsdásodni kezd. A képződő vas-oxid réteg (rozsda) aktív anyag és folyamatosan haladva újabb réteg vas-oxidot hoz létre, ami a nagyobb térfogata miatt lehámlik és lehull az acéltárgyról. A megfelelő krómtartalmú acél esetén a króm-oxid passzív réteget képez, ami megelőzi a felület további rozsdásodását, és megakadályozza annak az acél belső rétegeibe történő haladását. E passzív réteg kialakulása elsősorban az acél ötvözeti összetételétől függ.

A rozsdamentes acélok legalább 10,5% krómot tartalmaznak, és főleg ennek az ötvözőnek köszönhető a rozsdamentesség. A korróziós hatást viszont a hőmérséklet is befolyásolja. A hőmérséklet növekedésével a korrózióállóság csökken. A rozsdamentes acélokban a korrózióval szembeni ellenállás ötvözéssel növelhető. A krómmal erősen ötvözött, ferrites illetve ausztenites szerkezetű acélok alkalmasak a nagy hőmérsékleten fellépő korrózióval szembeni ellenállásra. A krómon kívül még az alumínium és a szilícium is szerepet vállal az oxigén megkötésében, de a korrózióállóság további ötvöző anyagok, például nikkel, molibdén, nitrogén, titán, nióbium hozzáadásával tovább fokozható. A rozsdamentes acélok azonban ezen ötvözések mellett sem tekinthetőek minden állapotban korrózióállónak. Létezhetnek olyan körülmények, melyek hatására passzív réteg feltörik, és nem képes újraalakulni. Ilyenkor a felület aktívvá válik, és ez korrózióhoz vezet. A passzív réteg megsérülhet nem megfelelő anyagmozgatás, tárolás során, rozsdásodásra hajlamos fémfelületek érintkezésekor, de megmunkáláskor is. Tehát ahhoz, hogy a rozsdamentes acél szakszerűen megtarthassa rozsdamentes tulajdonságait, körültekintően kell kezelni, és az adott felhasználási célnak megfelelő összetételű anyagot kell választani.


Rozsdamentes és korrózióálló acéllemezekKülföldi szervizcentrumainkban az alábbi rozsdamentes és korrózióálló hengerelt durvalemezeket raktározzuk:


Rozsdamentes és korrózióálló hengerelt durvalemezek táblázat letöltése
plazmavágás, vízsugaras vágás, gépi fűrészelés, lézervágás | Rozsdamentes és korrózióálló hengerelt durvalemezek

A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek, így a változtatás jogát fenntartjuk!
Kérjük, minden estben lépjen kapcsolatba kollégáinkkal, akik örömmel segítenek Önnek!


Rozsdamentes és korrózióálló hengerelt durvalemezek és vágatok galériaÍrjon nekünk, néhány órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

- pár órán belül felvesszük önnel a kapcsolatot -

© 2018 Copyright Inox Service Hungary Kft. | Minden jog fenntartva!