plazmavágás, vízsugaras vágás, gépi fűrészelés, lézervágás

Nemesíthető kovácsolt rúdanyagok

A nemesíthető acélokat mechanikailag nagy, elsősorban ismétlődő igénybevételnek kitett alkatrészek gyártásánál használják. Ilyenek például a tengelyek és fogaskerekek. Az anyagokkal szemben állított követelmény a nagy szilárdság és szívósság. A nemesíthető acélok a dinamikus igénybevétel érdekében nagy folyási és kifáradási határral és megfelelő szívóssággal rendelkeznek. A nemesítés hatására az acél ezen tulajdonságai a lágy állapothoz képest jelentősen megnőnek. A nemesíthető acélok széntartalma az edzhetőség miatt minimum 0,25%, az ütőmunka értékének csökkenése miatt maximum 0,6%. A gyakorlatban a legtöbb nemesíthető acél széntartalma nem haladja meg a 0,45%-ot. Az ötvözetlen acélok közül nemesíthetők a karbonacélok, melyek még jobban  ellenállnak a dinamikus igénybevételnek. Széntartalmuk 0,22-0,6% között mozog. De a karbonacélok kedvező tulajdonságait csak  kis szelvényátmérőben érhetjük el.

Az ötvözött, nemesíthető acéloknál Mn, Cr, Mo, V, és Ni ötvözőelemeket használnak, melyek elsősorban az átedzhető átmérőt növelik. Az ötvözés célja a szerkezeti acéloknál: az átedzhető szelvényátmérő növelése; szilárdságnövelés; megeresztési ridegség csökkentése; kritikus átmeneti hőmérséklet csökkentése és a fajlagos ütőmunka és szívósság növelése.  A nemesítés hatására a folyáshatár gyorsabban nő.


Nemesíthető kovácsolt rúdanyagokKülföldi szervizcentrumainkban az alábbi nemesíthető kovácsolt rúdanyagokat raktározzuk:


Nemesíthető kovácsolt rúdanyagok táblázat letöltése
plazmavágás, vízsugaras vágás, gépi fűrészelés, lézervágás | Nemesíthető kovácsolt rúdanyagok

A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek, így a változtatás jogát fenntartjuk!
Kérjük, minden estben lépjen kapcsolatba kollégáinkkal, akik örömmel segítenek Önnek!


Írjon nekünk, néhány órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

- pár órán belül felvesszük önnel a kapcsolatot -

© 2018 Copyright Inox Service Hungary Kft. | Minden jog fenntartva!