plazmavágás, vízsugaras vágás, gépi fűrészelés, lézervágás

Lézervágás

A lézervágás egy olyan automatizált (rendszerint CNC) érintkezésmentes termikus vágási eljárás, amelynél a vágáshoz szükséges hőenergiát a lézersugár biztosítja. A lézersugarat úgy állítják elő, hogy egy üvegcsőben áramoltatott nagy tisztaságú és kisnyomású gázt (vagy gázkeveréket) egy középfrekvenciás (1 - 10 kHz), nagyfeszültségű impulzusokkal gerjesztik. Az így keletkezett lézersugarat tükrökön (vetítéssel) juttatják el a vágófejhez. 


A vágófejben egy vagy több speciális lencse végzi a fókuszálást. A lencse a beérkező fényt a vágandó tárgy felületére fókuszálja oly módon, hogy a fókuszpont átmérője 0,1 mm körül legyen, így rendkívüli energia koncentrálódik nagyon kis területen. Ennek hatására létrejön a vágás. A vágás során nagyon keskeny vágási rés keletkezik (01 - 0,6 mm) és minimális a hő okozta alakváltozás. A lézervágás után további felület megmunkálására nincs szükség.


Lézervágás - precíz vágás nagy sebességgel

lézervágás egy széles körben elterjedt vágási technológia maximum 20 mm-es vastagságig. Kiválóan alkalmas aprólékos vágásra, nagy sebesség mellett.  Ami kiemeli a többi technika közül, az a sokoldalúsága. A koncentrált fénynyaláb fizikai tulajdonságai alkalmassá teszik őt komplex forma vágására is. Mivel nincs fizikai érintkezés a vágófej és az acéllemez között, ezért precíz körvonalak kialakításának lehetőségét biztosítja, így a munkadarab többi része gyakorlatilag terhelésmentes lesz. A lézervágás következtében kevés repedés alakul ki, így általában nincs szükség utómunkára.


Lézervágás technológia adatai

Inox Service Hungary Kft. egyedi értékei

Vágóasztal mérete: 6000x2500 mm

Vágható vastagság: max 15-20 mm
 

Lézervágás tűrése 

Inox Service Hungary Kft. egyedi értékei
 

Lézervágás tűrése táblázat letöltése

 

 


Írjon nekünk, néhány órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

- pár órán belül felvesszük önnel a kapcsolatot -

© 2018 Copyright Inox Service Hungary Kft. | Minden jog fenntartva!