plazmavágás, vízsugaras vágás, gépi fűrészelés, lézervágás

Vízsugaras vágás

A vízsugaras vágás hasznos alternatívája lehet a hagyományos termikus vágásoknak. Az eljárás egyik legnagyobb előnye, hogy kiválóan alkalmas precíz és összetett kontúrok vágására.

A folyamat eredményeként rendkívül sima élek keletkeznek szűk tűréshatárokkal, anyagkárosodás nélkül. A vágott alkatrészek legtöbbször utómegmunkálás nélkül, közvetlenül felhasználhatók. A technológia lényege, hogy egy nagynyomású abrazív adalékanyag és víz elegyéből álló kis átmérőjű sugárnyalábot irányítanak a megmunkálandó anyag felületére. 


Vízsugaras vágás galéria


Ez a sugárnyaláb szuperszonikus sebességgel áramlik és a munkadarabbal ütközve apró anyagrészeket választ le belőle.
A vágás erre az anyagleválasztó, koptató hatásra épül.


Vízsugaras vágás - precíz technológia hőbevitel nélkül

vízsugaras vágás egy olyan sokélű forgácsolási technológia, amelynél a forgácsolást egy nagy sebességgel áramló víz és abrazív anyag keveréke segítségével végzik. A vágás technológiája nem az anyag megömlesztésére épül (mint a plazmavágás esetében), hanem a víznek, mint sokélű forgácsolószerszámnak (hasonlóan a köszörűhöz) az anyagleválasztó, koptató hatására. Az anyagleválasztás és a víz együttes használatának köszönhetően a kialakuló hőmérsékletemelkedés a vágott felület mentén minimális, ezért ott és annak környékén az anyag szerkezete nem változik meg. Ennek az eljárásnak a lényege, hogy egy nagynyomású (4000 - 6000 bar), általában gránit szemcse és víz elegyéből álló kis átmérőjű (0.2-1.2 mm) sugárnyalábot irányítanak a megmunkálandó anyag felületére. A sugárban lévő víz, abrazív és levegő részecskék szuperszonikus sebességgel áramlanak és a munkadarabbal ütközve apró anyagrészeket választanak le abból. Az abrazív vízsugaras technológiát a nagyszilárdságú, kemény, rideg és szívós anyagokon is kitűnően lehet alkalmazni.


Vízsugaras vágás technológia adatok

Inox Service Hungary Kft. egyedi értékei

Vágóasztal mérete: 6000 x 3000 mm

Vágható vastagság: max. 200 mm

 

Vízsugaras vágás vágási tűrése „BASIC”

Inox Service Hungary Kft. egyedi értékei
 

Vízsugaras vágás vágási tűrése táblázat letöltése

 


A „GGOD” és „FINE” beállításoknál kedvezőbb vágási tűréseket érhetünk el. Igény esetén, kérjük lépjen kapcsolatba irodánkkal az előzetes egyeztetés végett!


Vízsugaras vágás javasolt forgácsolási ráhagyás

Inox Service Hungary Kft. egyedi értékei
 

Vízsugaras vágás javasolt forgácsolási ráhagyás táblázat letöltése

 

 


Vízsugaras vágás minimális furat átmérője

Inox Service Hungary Kft. egyedi értékei
 

Vízsugaras vágás minimális furat átmérője táblázat letöltése

 


Belső rádiusz nagysága: 1 mm (lemezvastagság és vágófej függvénye)

Síklapúság: 700 x 700 mm fölötti daraboknál a lemezzel megegyező szabvány érvényes (EN 10029). A hosszú és keskeny vágatoknál (hosszúság > 4 x szélesség) nincs érvényes szabvány a síklapúságra  (torzulás léphet fel a lemezben lévő feszültségek és a hő hatására).

Vágás ferdesége: 0,05-0,1 mm/10 mm-enként

Vágás felülete: nincs erre vonatkozó szabványi leírás, cégünk saját minőségi szabályzatot követ, szükség van a különböző mintadarabok összehasonlítására


Abrazív vízsugaras vágóberendezések

Az abrazív vízsugaras vágóberendezések fő részei a nagynyomású pumpa, nagynyomású vezetékek és csatlakozók, vágófej, munkaasztal, vezérlőegység, energiaelnyelő tartály, abrazív adagoló egység és a zajelszedő berendezés. A pumpák a legkorszerűbb hidraulikus nyomásfokozó munkahengerek alkalmazásával mára elérték a 6000 bar maximális üzemi nyomást. A nagynyomású vizet a szivattyútól a vágófejig 5-8 mm átmérőjű és 1-2 mm belső átmérőjű hajlékony acélcsöveken továbbítják.  A vágófejben nagyon kis keresztmetszetre leszűkítve érik el az elképesztően nagy áramlási sebességet. A vágófejből kilépő vízsugár kb. 3600 km/h sebességgel éri el a megmunkálandó anyag felületét.

 

1. nagynyomású víz, 2. fókuszáló, 3. keverőkamra, 4. védősapka, 5. fröccsenő víz, 6. munkadarab,
7. munkadarabot tartó rács, 8. kádban lévő víz, 9. munkadarab vágott része, 10. fúvóka,11. abrazív szemcse


Vízsugaras (injektoros) vágógép működése


 

Az asztalok CNC vezérlésűek, jellemzően portál rendszerűek, kialakításuk megfelel a vízsugaras vágás speciális követelményeinek. Az energiaelnyelő tartály felett a munkaterületet cserélhető rácsok osztják szegmensekre. A CNC vezérlés segítségével az egyes munkafázisok a gép mellől is programozhatók. A vágószoftver adatbázisa segítségével az egyes munkadarabok vágási paraméterei és időszükséglete is meghatározhatók az anyagminőség és a vastagság függvényében. A vágott felület minősége a vágandó munkadarab vastagságától, az anyag minőségétől, az alkalmazott nyomástól, a vízfúvóka és abrazív fúvóka kombinációtól, az abrazív anyag mennyiségétől, szemcseméretétől és a vágási sebességtől függően a durva darabolástól a teljesen sima, kiváló vágási felületig terjed. A felület jellemzően éles, sorjás és többnyire recés (a nagynyomású pumpa alternáló mozgása miatt). A felületi érdesség a vágási sebesség csökkentésével és megnövelt abrazív homok adagolásával finomítható, akár a lézervágásra jellemző sima felület is elérhető. A vágás során az előtolás sebessége 1 mm/perctől akár 20 m/percig is terjedhet. A vágható anyag vastagsága az anyag minőségétől függően tág határokzervágásra jellemző között mozog, acél esetében meghaladja a 100 mm-es vágási vastagságot is. Az eljárás által kínált vágórés 0,3 mm-től 1,6 mm-ig terjed, amely minimális anyagveszteséget jelent. 


Írjon nekünk, néhány órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

- pár órán belül felvesszük önnel a kapcsolatot -

© 2018 Copyright Inox Service Hungary Kft. | Minden jog fenntartva!